Ezels aan de staart trekken

Is half Nederland geestelijk ziek?

Als je kijkt naar de enorme consumptie van geestelijke gezondheidszorg in de afgelopen tien jaar, dan lijkt het daar wel op. Half Nederland zou depressief of overspannen zijn.  Zou een angst -of persoonlijkheidsstoornis of een eet -of slaapstoornis hebben. Ook het aanbod van diensten en producten op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg is sterk gegroeid. Voor elk wat wils en vooral booming business. Kom je eenmaal in de “jungle” van therapie-mogelijkheden terecht dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. De meest gangbare mogelijkheden zijn psychotherapie, cognitieve therapie, gedragstherapie, directieve therapie, ACT, MBCT, online coaching enzovoorts. Maar hoe groot is nu eigenlijk de kans dat jij bij de juiste therapeut aan tafel zit?

Ik hoor van veel mensen dat ze zwieren en zwaaien tussen de ene therapeut en de andere therapeut zonder echt veel resultaat. Ik zeg dan maar: als de goedbedoelde en ondersteunende methodieken van “knikken en hummen” niet meer werken is het tijd om de koe bij de horens te vatten en de ezel aan zijn staart te trekken.

Mensen zijn veel (veer)krachtiger dan ze denken. The Empower Factory mobiliseert de kracht, creativiteit en autonomie van mensen. Wij faciliteren het zelflerende en zelfreddende vermogen van mensen om problemen zelf en voorgoed op te lossen. Dat doen we onder andere door mensen uit de comfortzone te halen en te confronteren met niet alledaagse methoden. Nieuwsgierig geworden? Vul het contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek. www.theempowerfactory.nl